Τεχνικές Προδιαγραφές

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Οι φωτoγραφίες που συμπεριλαμβάνονται στις δουλειές σας ή τα αρχεία όταν μας τα στέλνετε σε μορφή .psd, .tif  ή .jpg, θα πρέπει να είναι σε ανάλυση 300 dpi σε CMYK mode. Οι φωτογραφίες που γενικώς “κατεβαίνουν” από το internet έχουν πολύ χαμηλή ανάλυση 72 dpi & θα πρέπει να τις αποφεύγουμε.

Τα αρχεία προτείνουμε να στέλνονται στην μορφή του προγράμματος που τα δημιούργησε & να συνοδεύονται απο το ιδιο αρχείο σε μορφή pdf. 

Έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε όλες τις μορφές αρχείων. Στείλτε τη δουλειά σας αποθηκευμένη στο αντίστοιχο αρχείο. Αποφύγετε να στέλνετε πολυσέλιδα έντυπα από προγράμματα όπως το Corel, illustrator, photoshop. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε μαζί μας για να αποφασίσουμε από κοινού για το format που μας εξυπηρετεί.

Θα πρέπει να μετατρέπονται σε καμπύλες (convert to curves ή create outlines) ή να συνοδεύουν το αρχείο. Ειδικά για τα αρχεία corel θα βρείτε πιο κάτω, στην “αποστολή αρχείων”, τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το σωστό κλείσιμο των αρχείων πριν την αποστολή τους για εκτύπωση.

Σε όλα τα έντυπα πρέπει να προσέχετε πολύ τα ξακρίσματα. Δουλέψτε με οδηγούς.

Σημειώστε τα σημεία κοπής του εντύπου και ορίστε περιθώρια ασφαλείας για να μη χαθούν γράμματα στο κόψιμο ή να μη μείνουν λευκά περιθώρια.

Επεκτείνετε την δουλειά σας από 2,5mm γύρω γύρω από τα σημεία κοπής και φτάστε τα γράμματα εσωτερικά τουλάχιστον 2,5mm πριν, όπως την πράσινη γραμμή στο παράδειγμα. (Για παράδειγμα για μια κάρτα 90x50mm σχεδιάστε την σελίδα σας 95x55mm δίνοντας 2,5 mm περιθώριο κοπής γύρω-γύρω και σημειώστε τα σημεία κοπής όπως στην παρακάτω εικόνα). 

Ο προεκτυπωτικός έλεγχος διασφαλίζει σε μεγάλο μέρος την τελική ποιότητα της δουλειάς σας και αφορά στον έλεγχο των ζητούμενων προδιαγραφών σε κάθε αρχείο πριν σταλεί για εκτύπωση.

Στην περίπτωση που αναλάβουμε εμείς τη δημιουργία μακέτας, με την ολοκλήρωση του δημιουργικού σας αποστέλλουμε email προς έλεγχο μακέτας για τυχόν διορθώσεις (κείμενο, φωτογραφίες, κ.λπ.)* και επιβεβαίωσή σας με απαντητικό email για την ορθότητά της, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην εκτύπωση. Στην περίπτωση που οι μακέτες έχουν δημιουργεί και αποσταλλεί από εσάς και δεν πληρούν τις προδιαγραφές εκτύπωσης, σας ενημερώνουμε, επίσης μέσω email, προκειμένου να κάνετε εσείς ή ο γραφίστας σας τις απαραίτητες διορθώσεις και να μας στείλετε εκ νέου email με το σωστό αρχείο για να προχωρήσουμε στην παραγωγή.

* Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να αναλάβετε εσείς τη διόρθωση της μακέτας, μπορείτε να την αναθέσετε σε εμάς κατόπιν συνεννόησης, με μία επιπλέον επιβάρυνση. 

Σε κάθε περίπτωση εφόσον έχουμε απαντητικό email με την επιβεβαίωσή σας για παραγωγή της δουλειάς σας, θεωρούμε ότι την έχετε ελέγξει ως προς όλες τις προδιαγραφές και προχωράμε στην εκτύπωσή του, χωρίς να φέρουμε ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα (σημεία κοπής, ξακρίσματα, ανάλυση κ.λπ.). Ειδικότερα, για το ΦΥΛΛΟ ΣΥΝΕΚΤΥΠΩΣΗΣ, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα αρχεία που μας στέλνετε, τηρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές, διαφορετικά θα υπάρχει καθυστέρηση και πιθανή αδυναμία να μπει η δουλειά σας στο φύλλο συνεκτύπωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στο χρωματικό μοντέλο της δουλείας σας.

Στα αρχεία που προορίζονται να τυπωθούν με την μέθοδο της Οffset τα αντικείμενα, τα γράμματα και οι εικόνες θα έχουν χρώματα CMYK (Cyan/Magenta/Yellow/blacK) έτσι ώστε να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας και αυτό που θα τυπωθεί τελικά στο χαρτί. Στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος αλλoίωσης των χρωμάτων.

Στα αρχεία που προορίζονται για ψηφιακή εκτύπωση τα αντικείμενα, τα γράμματα και οι εικόνες μπορούν να έχουν χρώματα CMYK (Cyan/Magenta/Yellow/blacK) ή RGB (Red/Green/Blue).

0
    0
    Καλάθι
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα